Studiu de caz – servicii de scanare 3D pentru restaurarea unui imobil din București

Studiu de caz – servicii de scanare 3D pentru restaurarea unui imobil din București

Atunci când am ales să prezentăm public un studiu de caz care să reflecte cât mai relevant activitatea echipei Xplorate Group, decizia a fost una dificilă.

Din totalitatea lucrărilor pe care le avem în portofoliu, selectarea unuia care să fie reprezentativă pentru întreaga echipă a fost greu de ales.

Am pus degetul pe proiectul reprezentat în imaginile de mai jos, realizat pentru un imobil din București pentru care echipa noastră a asigurat măsurători realizate cu scanare laser 3D, desene arhitecturale și modelare 3D pentru o suprafață de 3629 mp.

PROIECT

Întocmirea documentației care să cuprindă o serie de livrabile ilustrate în detaliu, precum: fațade, plan pod, secțiuni transversale, plan învelitoare, planuri de nivel și model 3D.

Suprafața ce a trebuit să fie acoperită este de 3629 mp iar aparatura folosită a fost Trimble TX8

SOLUȚIE

Echipa noastră compusă din 2 ingineri geodezi cu experiență în scanare 3D/ 1 inginer geodez cu experință în prelucrarea norului de puncte și-a desfășurat activitatea atât pe teren cât și în birou în vederea asigurării livrabilelor necesare finalizării lucrării.

REZULTATE

În vederea furnizării livrabilelor asumate, am desfășurat o serie de activități menite să fluidizeze fluxul de lucru și să obțină în condiții de maximă calitate rezultatele măsurătorilor realizate.

S-a continuat cu stabilirea poziționării stațiilor de scanare precum și rezoluția utilizată conform gradului de detaliere necesar impus prin tema de proiectare.

În ceea ce privește legarea stațiilor poziționate anterior,  a fost realizată pe baza planurilor comune scanate (planurile comune sunt reprezentate de: pardoseală, tavan, pereți de compartimentare). S-a realizat un număr total de 320 stații de scanare laser 3D.

Realizarea fațadelor pe baza norului de puncte s-a realizat cu ajutorul softului AutoCAD.

Punctul final al lucrării a fost reprezentat de modelarea elementelor arhitecturale și a decorațiunilor cu ajutorul softului Autodesk Revit.

Timpul efectiv de realizare a livrabilelor a fost de 20 de zile.

DE CE SĂ ALEGI XPLORATE GROUP?

Ne poți alege pe noi pentru: un  grad ridicat de detaliere, o garanție a calității care nu poate fi contestată, rezultate rapide și echipamente de înaltă precizie, detalii corect identificate, măsurate și interpretate de către o echipă de specialiști în scanarea 3D.

Păstrarea exigențelor de calitate în modul de lucru – de la măsurătorile propriu-zise la transpunerea lor în format digital prin modelarea 3D – face parte din rutina zilnică a echipelor noastre de ingineri iar adăugarea de proiecte interesante în portofoliu Xplorate Group este țelul nostru comun.

Verifică opiniile clienților noștri și dă-ne șansa să-ți demonstrăm că tot ceea ce ai auzit despre noi e adevărat: ne place ceea ce facem iar rezultatele înregistrate ne recomandă drept specialiști în domeniul topografiei inginerești, a scanării laser 3D, în întocmirea de documentații de specialitate pentru diferite autorități și în modelarea digitală.

Te invităm să ne urmărești pe pagina xplorate.ro și pe conturile de social-media asociate pentru a fi la curent cu proiectele pe care le derulăm și cu portofoliul de servicii pe care le asigurăm.

Despre autor

Inginer geodez/scanare laser 3D

Related Posts