Fotogrammetrie

Fotogrammetria reprezintă o ramură a geodeziei care utilizează imagini pentru a obține date exacte despre obiecte și terenuri, transformând informații 2D din fotografii în informații 3D (tridimensionale).

Utilizăm o dronă quadcopter cartografică (DJI Mavic 3E RTK) cu capacitatea de a zbura până la 45 de minute într-o singură misiune. Aceasta dronă este echipată cu cameră cu senzor 4/3” CMOS și global shutter format wide si 1/2” CMOS (zoom 7X format tele). Cameră permite înregistrări video format 4K (3840 x 1080p)@30fps și fotografii de 20 megapixeli (5280 x 3956 pixeli).

Drona execută misiuni în mod complet automat, garantând preluarea fotografiilor aeriene de la înălțimi prestabilite, cu acoperire atât longitudinală cât și transversală, conform planificării misiunii.

Se pot obține imagini cu o rezoluție la sol extrem de detaliată, de ordinul centimetric sau chiar milimetric. Grație receptorului GNSS RTK integrat, necesitatea marcărilor punctelor de control la nivelul solului este redusă semnificativ sau, în anumite circumstanțe, chiar complet eliminate.

Ce include serviciul de fotogrammetrie?

Ce este ortofotoplanul:

Ortofotoplanul reprezintă un mozaic al imaginilor preluate drin dronă. Această „compunere” nu este o simplă lipire distorsionată ci o imagine metrică, lipsită de distorsiunile generate de cameră fotogrametrică și de relief, realizată într-un sistem de proiecție bine stabilit (ex. sistemul național de proiecție al României – Stereo ‘ 70). Rezoluția acestuia poate fi centimetrică sau chiar milimetrică, iar precizia este calculată similar cu exemplul de la norul de puncte.

Proiecte verificări imbile

Trimite-ne un mesaj