Modelare în Arhicad

Xplorate Group te ajută să vizualizezi viitorul prin modelarea 3D

Cum a evoluat modelarea 3D în ultimii ani?

Lumea proiectării în construcții cu ajutorul planșetei și a foii de calc poate părea îndepărtată pentru generațiile care au deschis ochii în era digitalizării și dacă întrebi despre aceste ustensile cu ajutorul cărora se făcea desen tehnic odinioară, e posibil să regăsești ceva trimiteri către muzee de specialitate.

Tehnica a evoluat destul de mult și în România, programele CAD câștigând teren prin multitudinea de funcții pe care le oferă și opțiunile disponibile care ușurează munca inginerilor.

Modelarea a devenit rapid o componentă indispensabilă în proiectare, cu aplicații diverse, schimbând complet modul în care sunt organizate proiectele.

Flexibilitatea de a modifica rapid orice linie deja trasată, posibilitatea de a roti și vizualiza proiectele la 360 de grade, generarea rapidă de liste de materiale și crearea de copiilor de rezerva, în caz de modificare a viziunii sau accesul rapid, în rețea, local sau online la întreg proiectul au făcut din modelarea 3D un work-flow de neînlocuit.

 

Versatilitatea modelării 3D o face indispensabilă în diverse domenii, precum:

  • arhitectura (apartamente, centre comerciale, hoteluri, școli, universități, restaurante, spitale, clădiri rezidențiale, etc.)
  • construcții industriale și hale
  • design interior
  • lucrări de arta (poduri, viaducte, tuneluri)
  • situri arheologice
  • căile de comunicații (drumuri și căi ferate)
  • industria filmului, animației și jocurilor video.

 

Echipa Xplorate Group facilitează experiența de modelare 3D pe norul de puncte cu ajutorul ArchiCAD, furnizând modele native în format .pla și .pln, realizate pe baza norilor de puncte generați prin scanare laser 3D.

 

Beneficiile serviciilor Scan to BIM în format nativ Archicad  sunt multiple:

 

  1. Reducerea costurilor software – Nu este necesară achiziționarea de programe suplimentare, deoarece primești modele BIM complete, obținute din prelucrarea norului de puncte.
  2. Eficientizarea procesului de proiectare – Modelul BIM în format nativ Archicad economisește timp și efort în fiecare etapă a proiectului.
  3. Expertiză garantată – Specialiștii  în scanare laser 3D  și modelare 3D  asigură livrarea unui model de calitate, obținut din norul de puncte
  4. Economisirea timpului și a resurselor – Datele complexe sunt prelucrate integral de noi, astfel încât tu să te poți concentra pe partea creativă a proiectelor tale.

 

Dacă și tu îți dorești modele BIM complete, obținute din prelucrarea norului de puncte, aruncă o privire la testimonialul oferit de Annterior Studio.

“Am colaborat cu Xplorate Group, pentru relevarea tridimensională, prin scanare laser 3D  și modelare 3D, a imobilului situat în Strada Paleologul, din București. Echipa Xplorate Group a livrat un model 3D as-built în format Arhicad, unde fiecare detaliu, de la arhitectura fațadelor până la structura interioară, a fost redat cu exactitate.

Modelul 3D generat de Xplorate Group a devenit un instrument esențial în procesul de proiectare arhitecturală. Am utilizat modelul 3D pentru o proiectare eficientă și explorarea clădirii din diferite unghiuri. Astfel, am economisit timp și resurse, evitând modificări costisitoare.

Recomandăm cu încredere serviciile Xplorate Group tuturor celor care doresc să beneficieze de servicii de calitate pentru modelarea norului de puncte direct în format Arhicad.”

Opiniile partenerilor noștri sunt extrem de importante pentru noi!

Parteneriatul cu CONSOFT România a facilitat succesul acestui proiect, oferindu-ne resursele necesare pentru a livra modelul BIM nativ în format Archicad, economisind timp și efort.

CONSOFT este un partener software de încredere, cu o misiune clară: susținerea specialiștilor în creșterea productivității. Cu o experiență de peste trei decenii, oferă soluții software BIM specializate pentru industria construcțiilor, servicii personalizate și o expertiză vastă. Tehnologiile lor permit integrarea fără probleme într-un flux de lucru OPEN BIM.

Cu ajutorul Archicad pot fi realizate modele 3D  fidele ale  obiectivelor scanate. Funcționalitățile avansate ale programului, de la instrumentele de modelare până la interfața intuitivă, fac procesul de modelare mult mai ușor.

Xplorate Group recomandă utilizarea modelării pentru a obține livrabile calitative, cu informații detaliate pentru fiecare componentă a unei construcții. Orice suprafață poate fi scanată și transformată într-un model 3D, compatibil cu diverse formate agreate de utilizatori.

Apelează cu încredere la serviciile de modelare 3D  pentru a eficientiza și îmbunătăți calitatea tuturor proiectelor de construcție. Nevoia de digitalizare este reală, iar Xplorate Group sprijină progresul constant, oferind servicii adaptate celor mai noi tendințe tehnologice.

Despre autor

Team leader / scanare laser 3D

Related Posts