Știm cu toții că filmele au capacitatea de a ne transporta în lumi, timpuri și locuri diferite și acesta este principalul motiv pentru care le iubim atât de mult. Cu toții am experimentat magia marelui ecran și modul în care ne poate capta inimile și mințile. Cu toate acestea, v-ați oprit vreodată să vă întrebați cum sunt făcute aceste filme? Cum sunt aceste locații uluitoare surprinse de cameră? Ei bine, nu vă mai întrebați, suntem aici să vă povestim cum am fost parte dintr-o poveste despre care încă se vorbește.
Proiect
Cu un start al lucrărilor care s-a dat încă din 2021, am colaborat cu echipa de producție cinematografică a filmului Wednesday pentru a crea meshuri (o reprezentare 3D pentru clădiri și obiecte) pentru unele dintre locațiile folosite în cunoscuta serie produsă de Netflix. Proiectul a necesitat multă planificare, abilități speciale de coordonare și tehnologie dedicată pentru a obține rezultatele așteptate.
Soluție
Specializată în generarea de soluții tehnice când vine vorba de măsurători topografice și scanare laser 3D, Xplorate Group dispune de o echipă formată din profesioniști care utilizează tehnologii de ultimă generație pentru a obține rezultate precise și detaliate. Ne mândrim cu capacitatea de a înțelege nevoile clienților și colaboratorilor în fiecare proiect demarat, cât și oferirea de soluții în orice situație.
Echipa de producție cinematografică a filmului Wednesday este specializată în crearea de filme și emisiuni de televiziune captivante. Echipa lor este formată din regizori, cineaști, scriitori și producători care expun cu pasiune o poveste, fiind direct interesați să aducă publicului o experiență autentică și interesantă.
Colaborarea cu echipa de producție a filmului Wednesday a avut un singur obiectiv în minte: să creeze o reprezentare 3D în detaliu (mesh) pentru unele locații emblematice din România. Acestea au inclus Castelul Cantacuzino din Bușteni, Gara CFR din Constanța, Serele Grădinii Botanice din București și platourile de filmare Buftea. Locațiile au fost alese pentru semnificația lor istorică și frumusețea arhitecturală.
Pentru a atinge acest obiectiv, am folosit scannerul Trimble TX8 pentru colectarea datelor 3D, cu ajutorul căruia s-au obținut nori de puncte detaliați. Au fost surprinse enorm de multe detalii ale acestor locații, de la sculpturile de pe pereții Castelului Cantacuzino din Bușteni până la culorile vibrante ale florilor din Grădina Botanică.
Rezultate
Odată colectate datele, acestea au fost apoi procesate folosind Reality Capture. Reality Capture este un program software care utilizează cei mai recenți algoritmi de fotogrammetrie și viziune computerizată pentru a crea modele 3D uimitoare. Programul este capabil să proceseze seturi mari de date rapid și eficient, permițând echipei să creeze modele 3D foarte detaliate ale fiecărei locații.
Rezultatul final al acestei colaborări a fost unul spectaculos. Echipa a reușit să creeze un mesh pentru fiecare locație iar elementele surprinse prin această modalitate au servit pentru a crea efecte vizuale uimitoare și elemente virtuale precise.
Colaborarea cu echipa de producție a filmului Wednesday a oferit o privire asupra viitorului filmului și al scanării laser 3D. Cine știe ce alte posibilități mai există pentru acest gen de colaborare? Poate că vom vedea mai multe efecte vizuale uimitoare și detalii precise. În viitor, preconizăm că vom fi martorii unor efecte vizuale uluitoare cu ajutorul scanării laser 3D.
Proiectul a fost o dovadă a puterii colaborării la unison, a tehnologiei și gândirii inovatoare. Suntem entuziasmați să vedem ce ne rezervă viitorul acestor industrii și ce alte colaborări vor apărea.