Trasare teren
Trasare teren – Reprezintă operațiunea topografică prin care se materializează în teren limita cadastrală a unui imobil. Recomandăm această operațiune înainte de semnarea contractului de vânzare-cumpărare asigurând astfel prevenirea unor eventuale dispute ulterioare legate de poziția terenului achiziționat.
Operațiunea de trasare/înțărusare a terenului este executată prin tehnologie GNSS și statie totală, finalizându-se cu emiterea unui proces verbal de trasare însușit de o firmă autorizată ANCPI.
Înțărușare teren
Înțărușarea terenului reprezintă o etapă crucială în procesul de asigurare a preciziei și corectitudinii măsurătorilor topografice, contribuind la fundamentarea solidă a proiectelor de construcții și a altor operațiuni terestre.
Când este necesar acest serviciu?
- Achiziționarea unui teren: Înainte de a cumpara un teren, este recomandat să efectuați trasarea acestuia. Această acțiune oferă o imagine precisă a amplasamentului terenului și vă permite sa verificați dacă limitele cadastrale corespund gardurilor existente pe teren, prevenind potențiale dispute cu vecinii.
- Construirea unei împrejmuri: Dacă sunteți proprietarul unui teren neîmprejmuit și doriți să construiți un gard pentru a delimita proprietatea, este important să efectuați marcarea limitelor terenului. Acest lucru garantează faptul că delimitarea gardului va fi în concordanță cu limitele cadastrale ale imobilului.
- Obținerea Autorizației de Construire: Pentru obținerea autorizației de construire, Primăria solicită adăugarea unui raport de trasare a terenului în dosarul de autorizare. În acest context, este recomandat să efectuați trasarea terenului și să realizați o ridicare topografică pentru a crea un plan de situație al proprietății. Acest plan va fi folosit de către arhitecți și ingineri structurali pentru a optimiza procesul de proiectare a construcției viitoare.
Pentru a demara operațiunea de trasare a limitelor cadastrale, avem nevoie de următoarele informații:
- Județul și localitatea în care se află imobilul.
- Numărul cadastral al imobilului.
Pe baza acestor informații, efectuăm o verificare în baza de date publică a OCPI pentru a stabili dacă:
- Imobilul este înscris în cartea funciară.
- Sistemul de proiecție utilizat a fost Stereo ’70 sau Stereo ’30 local București.
- Geometria imobilului este disponibilă în baza de date publică.
Descarcă modelul aici:
Pentru a obține informații despre tururile virtuale, cereri de ofertă, contactează specialistul:
Cosmin Tărăboacă
Inginer geodez/topografie inginerească
- 0745 329 201
- cosmin.taraboaca@xplorate.ro
Proiecte verificări imbile
- Urmărirea comportării în timp a construcțiilor executate.
- Relevee as-built, extindere rețea trasare, sistematizare verticală, trasări elemente proiectate
- Scanare 3D pentru întocmirea planurilor 2D ale construcției ( relevee de nivel, relevee de fațadă și secțiuni caracteristice)
- Asistență topografică pentru trasarea elementelor proiectate, servicii cadastrale pentru intabularea și apartamentarea construcției, trasări topografice
- Ridicare topografică, Asistență topografică în șantier, Scanare 3D, Apartamentare
- Studiul topografic de amplasament, Scanare laser 3D, calculul suprafețelor închiriabile conform standardului BOMA, cadastru și intabulare, ridicare topografică altimetrică și planimetrică.
- Modelare 3D în Revit, model 3D BIM as-built, tur virtual în vederea proiectării
- Planuri de nivel, fațade, secțiuni transversale, plan de învelitoare, plan pod
- Intabulare, înscriere construcții, apartamentare, dezmembrare teren.